Baggrund og Formål

I foråret 2009 begyndte selve Østerild-projektet at tage form. Der blev fremlagt planer for opførelsen af et stort nationalt vindmølle testcenter for havvindmøller, og efter flere forskellige undersøgelser og screeninger blev den optimale placering sat til at være ved Østerild.

Siden fremlæggelsen af projektet, har der været store indsigelser og protester for valget af netop denne placering. Flere interesseorganisationer har protesteret mod opførelsen, fordi det vil være forstyrende for både dyr og mennesker i området.

Formålet med denne rapport er objektivt at formidle viden, til alle dem, der gerne vil vide noget omkring planerne for det kommende testcenter, samt om hvordan det kommer til berøre natur og mennesker i nærområdet.




onsdag den 13. oktober 2010

Udbyggelse af vejnettet

Vejnettet som de store transportere skal køre til Østerild ad, vil med stor sandsynlig blive ændret eller udbygget flere steder. 

Lastbiler med store læs på helt op til 100m i længden, vil simpelthen ikke kunne køre på nogle af de eksisterende veje. Derfor er man nødt til at foretage ændringer  i vejnettet, hvilket kommer til at resultere i nogle bredere svingkurver, hvor de store lastbiler kan komme rundt. 

90 graders svinget på billedet, der ligger lidt uden for Østerild by er blot et af de steder, der vil kræve modifikationer for at gøre det muligt for de store lastbiler at passere. Svinget er nødt til at blive lavet om, i form af en bredere svingkurve. Inde i selve plantagen, vil der også blive etableret nye vejsystemer.
Her ses svinget i Østerild, som vil kræve en form for omlægning for at kunne kapere de store transporter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar