Baggrund og Formål

I foråret 2009 begyndte selve Østerild-projektet at tage form. Der blev fremlagt planer for opførelsen af et stort nationalt vindmølle testcenter for havvindmøller, og efter flere forskellige undersøgelser og screeninger blev den optimale placering sat til at være ved Østerild.

Siden fremlæggelsen af projektet, har der været store indsigelser og protester for valget af netop denne placering. Flere interesseorganisationer har protesteret mod opførelsen, fordi det vil være forstyrende for både dyr og mennesker i området.

Formålet med denne rapport er objektivt at formidle viden, til alle dem, der gerne vil vide noget omkring planerne for det kommende testcenter, samt om hvordan det kommer til berøre natur og mennesker i nærområdet.




torsdag den 14. oktober 2010

Ja tak til testcenter i Østerild

Mens lokalbefolkningen ikke er begejstret over testcenteret, så er holdningen en anden blandt den nationale befolkning. 





Hovedparten af den danske befolkning har en positiv holdning til det kommende testcenter, da det i fremtiden vil kunne gavne det danske samfund og give flere arbejdspladser. Det er ofte kun hos den lokale befolkning at politikkerne møder modstand. Det er meget vigtigt for Danmark at få oprettet et testcenter, da Danmark er en af de førende lande i verden indenfor vindmølle industrien og teknologien. Denne førerposition vil regeringen og vindmølleindustrien gerne beholde, og netop derfor er det meget vigtigt, at man får oprettet et testcenter med muligheder for at teste nye havvindmøller med en højde på op til 250 meter.


Mange mener, at det er vigtigt Danmark holder fast i sin førerposition når det kommer til udvikling af vindmøller
 
Arbejdspladser
Når Østerild testcenter bliver opført, forventer mange, at det kan skabe en hel del arbejdspladser.
Tage Leegaard, formand for BFN (Biologisk Forening Thy) og folketingspolitiker for de konservative, mener ikke at et testcenter vil skabe så mange arbejdspladser i Thy, men landsdækkende er der gode muligheder for, at det kan tilføre nye arbejdspladser indenfor vindmølle industrien.
Der er dog stadig gode muligheder for, at testcenteret kan gavne det lokale samfund i og med, at testcenteret vil blive en turist attraktion ikke bare for danskere men også for udlændinge og derved gøre det lokale samfund omkring Østerild mere attraktiv.


1 kommentar:

  1. Hej, tænkte lige jeg ville skrive en kommentar omkring de oplysninger jeg har fundet over internettet, hvilket omhandlende artiklen her.

    Der står skrevet at "...holdning er en anden blandt den nationale befolkning'..

    Jeg har fundet frem til to afstemninger, hvor den ene af dem kommer fra Ekstra Bladet, så mon ikke den burde have mulighed for at vise danskernes fælles mening, bare en smugle.

    Titlen: Er det i orden at skov ryddes uden at vente på EU's godkendelse? (pt. 79,09 % imod)
    http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1585845.ece

    En anden afstemning som jeg fandt på nettet:
    http://www.klimadebat.dk/hvad-mener-du-om-placeringen-af-det-nationale-testcenter-for-vindmoeller-i-oesterild-plantage-ga12.php


    Jeg ved at vi i Danmark kun har omkring 14% skov, men hele 60% landjord, så i må meget gerne svare mig på hvorfor man beslutter at fælde en masse skov, som ca. har taget 200 år for at vokse, så både sandflugt og havgus kunne holdes tilbage så landbruget kunne tage form..

    Ydermere bliver det vist ikke ret meget internationalt over centeret, da det de sidste nyheder om Testcenteret, omhandler hvordan Vestas og Simens står tilbage alene, efter som Indien også takker nej. Samt hvordan de store havmøller, ud over at stå i Østerild er ment til at stå på havet, under Dong.
    http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/2/4078341/4/indien%2Dsiger%2Dnej%2Dtil%2Dtestcenter%2Dfor%2Dm%F8ller


    Rigtig nok der ingen arbejdspladser bliver i Thy. Det kan man læse mere omkring her:
    http://www.nationalttestcenter.dk/archives/4981

    Men at Test Centeret vil kunne gavne Thy med flere turister, lyder ret opfindsomt.

    Utrolig mange turister tager hvert år til Thy for at finde et stille og roligt sommerhus, tæt ved havet og omgivet at frodig natur. Jeg så oven i købet en artikel i Thisted Posten 2011, der nævnte at alle sovesteder dette år i Thy, var fuldtud booket pga. af de mange turister. Der er altså slet ikke plads til flere turister i Thy...

    mvh

    SvarSlet