Baggrund og Formål

I foråret 2009 begyndte selve Østerild-projektet at tage form. Der blev fremlagt planer for opførelsen af et stort nationalt vindmølle testcenter for havvindmøller, og efter flere forskellige undersøgelser og screeninger blev den optimale placering sat til at være ved Østerild.

Siden fremlæggelsen af projektet, har der været store indsigelser og protester for valget af netop denne placering. Flere interesseorganisationer har protesteret mod opførelsen, fordi det vil være forstyrende for både dyr og mennesker i området.

Formålet med denne rapport er objektivt at formidle viden, til alle dem, der gerne vil vide noget omkring planerne for det kommende testcenter, samt om hvordan det kommer til berøre natur og mennesker i nærområdet.




torsdag den 14. oktober 2010

Nej tak til testcenter i Østerild

Store dele af lokalbefolkningen er ikke tilfredse med placeringen af testcenteret.

Da beslutningen om at placere Danmarks største vindmølle test center i Østerild, vakte det stor utilfredshed blandt den lokale befolkning. Ifølge formanden for foreningen bedre miljø, Kent Klemmensen, så er de lokale borgere utilfredse med, at man vil fælde op til 500 hektar fredskov og derved ødelægge et skønt naturområde. Befolkningen har igennem klager og protester prøvet, at gøre politikerne opmærksomme på deres utilfredshed. 

Sådan kan det meget vel komme til at se ud i Østerild
Utilfredse borgere resulterer i klage til EU
Danmarks Naturfredningsforening har indgivet en klage til EU-kommissionen og EU-parlamentet for borgernes klager over det kommende vindmølle testcenter i Østerild. Danmarks Naturfredningsforening mener, at vedtagelsen af området i Østerild er i strid med blandt andet EU´s habitatsdirektiv, som er med til at beskytte nogle af Europas vigtigste og mest betydningsfulde naturområder. Danmarks Naturfredningsforening mener samtidig, at placeringen er en kombination af utrolig dårlig planlægning og dårlig naturpolitik. 

For mere om Danmarks Naturfrednings og deres holdninger til testcenteret i Østerild : http://www.dn.dk 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar